Fördelar med muslinfilt som barnfilt

Barnfilten är ett måste. Den finns med på varje shoppinglista inför babyns ankomst. Men varför säger så många att det är en muslinfilt som gäller? Det beror på flera viktiga fördelar. Här ska vi se lite närmre på de främsta fördelarna med muslinfilten. De som gör den till den bästa barnfilt som ni kan välja.

Fördelar med muslinfilt som barnfilt
Fördelar med muslinfilt som barnfilt

Luftigt och skönt

Muslinfilten är vävd på ett sätt som gör att luften tar sig igenom. Muslinväven används inte bara för barnfiltar. Den är populär för att tillverka musliner och är känd för att vara ett otroligt bra tyg. I filten så har väven flera lager. Men det blir aldrig kompakt så som är fallet med syntetiska tyger.

En barnfilt bör vara luftig och skön. Det ger många viktiga fördelar för bebis och även äldre barn.

Luftighet kan bidra till:

  • Bättre sömn – Det blir inte för varmt och därmed så vaknar inte barnet av att svettas. Det blir heller inte för kallt för att sova vidare.
  • Hälsosam hud – Då svett uteblir så uteblir också värmeeksem och liknande utslag. Mycket bra på sommaren då det här är vanliga problem. 
  • Säkerhet – Bara för att muslinfilten råkar hamna över ansiktet en stund så blir det inte farligt. Det kommer in luft så att barnet kan fortsätta andas. 
  • Fräsch luft – Barnet får frisk luft vilket är viktigt både under förkylningstider och då risken för smittor är mindre.

Varmt men inte för varmt

Varmt men inte för varmt är det som vi på svenska kallar för lagom. En muslinfilt ger lagom. Lagom är olika för varje barn men det är något som den här barnfilten klarar av. Det är bara att linda på rätt sätt. Lägg muslinfilten över överkropp och ben men inte över fötter. Eller vira in bebisen i en kokong när det är riktigt kyligt. Det finns gott om tyg så det går att anpassa filten så att det blir varmt men inte för varmt!

Len och mjuk

Vilken unge vill ha en barnfilt som kliar? Vilken förälder vill ha gnälliga barn som vägrar använda den lyxiga filten som moster Klara kom med som dopgåva? Ingen! Muslinfilten är mjuk och len. Den har en yta som känns så trevlig mot kinden. Det är det här som gör en muslinfilt till en perfekt snuttefilt. Barnet vill ha filten nära och gosar gärna med den. Filten blir bara mjukare med varje tvätt. Den kommer alltså att bli bättre och bättre för varje vecka som går.

Vacker och moderiktig

Det här är också en filt som är moderiktigt. Den är klassisk men känns ändå som det allra senaste. Det finns många olika mönster och modeller. Men populariteten handlar inte bara om att du kan få en muslinfilt i fin färg. Om du vill ha en ekologisk snuttefilt och bryr dig mycket om miljön så är det lätt ordnat med muslinfilten. Det här är en babyfilt av bomull som ofta kommer med viktig märkning. Märkning som talar om att den har tillverkats på ett etiskt sätt. Bomullen är då fri från kemikalier och det är något som ligger i tiden. Idag så är det tack och lov moderiktigt att handla medvetet. När du väljer en muslinfilt av 100 % bomull så får du både hög kvalitet och ett gott samvete! Att muslinfilten är moderiktigt och fin är också en anledning till att den ofta ges bort som doppresent. Eller inför födseln på en babyshower. Det är få som inte blir glada då de får den här presenten. Att kunna ge en dopgåva som faktiskt behövs är en riktigt fin fördel.

Skydd mot sol och insyn

Låt oss inte glömma bort att barnfilten inte bara är till för att hålla den lilla varm. Ibland så vill du hindra insyn som då det ska ammas. Då är en muslinfilt en otroligt praktisk amningsfilt. Den släpper ju igenom luft så även om barnet inte syns så får det gott om syre. Filten kan också användas som skydd mot sol och starkt ljus. När det ska sovas en stund på dagen så kan muslinfilten hängas över vagn eller sänggavel. Den stoppar inte luften men skapar en trygg vrå där det känns lättare att somna in och sedan fortsätta sova.

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00