Vilket tyg på barnfilt används och passar som snuttefilt?

Det händer ofta att en filt blir till snuttefilt. Då den används ofta så fattar barnet tycke för den. Du vet att det är en snuttefilt när barnet vill ha den med sig överallt. Då kommer du att vara glad om det är en barnfilt med tyg som lämpar sig väl som snutte.

En av de bästa barnfiltar som finns är muslinfilten. En muslinfilt är gjord av tyg som är lent. Det släpper igenom luft och är också lätt att hålla rent. Precis de egenskaper som en muslinfilt ska ha!

Vilket tyg på barnfilt som används som snuttefilt?
Vilket tyg på barnfilt passar som snuttefilt?

En barnfilt som snuttefilt

Snuttefilten är liksom en nalle en trygghet. Vissa barn väljer att sniffa på filten när de ska sova. Andra suger på tyget. Och så finns det barn som bara pillrar på en viss del av filten för att känna sig lugna. När en barnfilt ska användas som snuttefilt så måste den leva upp till några krav.

Snuttefilten ska:

  • Ha rätt storlek
  • Vara lätt att tvätta
  • Inte ha lösa trådar och annat farligt
  • Släppa igenom luft
  • Ha ett mönster som barnet tycker om

När det blir dags att se på en babyfilt av bomull så blir muslinfilten ofta det självklara valet. Inte alltid för att man tänker på behovet av snuttefilt. Det är snarare så att muslinfilten får första plats för att den ger så många olika användningsområden.

Men just muslinfilten blir ofta den som barnet väljer som snuttefilt. Det här är nämligen en barnfilt som har de egenskaper som krävs för att barn och föräldrar ska bli nöjda. Barnet tycker att det är lent och mysigt. Föräldrar tycker om att det är rent och säkert.

Välj en muslinfilt av bomull

Om du vill ge bort en filt i dopgåva så ska du välja en muslinfilt av bomull. Det här blir en perfekt snuttefilt av bomull om barnet vill det. Om inte så är den fortsatt en perfekt babyfilt av bomull som håller sig mjuk och fin länge. En muslinfilt som är gjord av ekologisk bomull är också en ekologisk snuttefilt. Det är inte bara ett namn som låter bra. Det betyder ju faktiskt att tyget är fritt från kemikalier som kan vara farliga för barnet. Inte så dumt med tanke på att det finns barn som till och med suger på sina snuttefiltar. Bomullsplädar har flera fördelar. Men muslinfilten är ingen enkel pläd. Den är luftig och riktigt härlig att ta i. Den känns inte tung och är därför ett naturligt val för barnet. Det är lätt att ta med sig den här barnfilten. Därmed så känns det inte jobbigt att barnet alltid vill ha sin babyfilt med sig.

Muslinfiltar med bambufiber

Det kan vara att föredra att välja en babyfilt av ekologisk bomull. Men det finns också modeller som blandar bomull med bambufiber. Bambufiber är ett mycket bra alternativ till plast. Det ger en karaktär som påminner lite mer om syntetiska modeller utan att vara syntetiskt. Muslinfiltar med inslag av bambufiber kan absolut vara bra val som snuttefiltar för baby. De är också vävda i lager så att det blir luftigt. Känslan är mycket lik den som en snuttefilt av bomull ger. En sak kan du vara säker på, en äkta muslinfilt håller hög kvalitet. Den kommer att hålla länge. Med rätt skötsel så ser du också till att den förblir ren och fin. Om du väljer en variant med bambufiber så ska du se till att tvätta på rätt sätt. Det skiljer sig en aning från modellerna som är av 100 % bomull, särskilt vad gäller strykning.

Låt barnet välja rätt snuttefilt!

Om du vill ha bästa tyget för snuttefilt så ska du förekomma barnet. Det gäller att ladda med muslinfiltar i god tid. Om det bara finns bra och säkra alternativ så blir det en vettig snuttefilt. Undvik alltså syntetiska barnfiltar. Satsa på ren bomull som ger den där lena och mysiga känslan som barnet är ute efter.

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00