Är en muslinfilt en bra dopgåva?

Det finns de som drar sig för att ge barnrumsinredning som present och det är inte så konstigt. Du är kanske inte säker på vilken stil föräldrarna gillar och du såklart att din dopgåva ska komma till användning. Om den är en muslinfilt så kommer den med all säkerhet att användas. Det här är en av de bästa dopgåvorna som finns.

Är en muslinfilt en bra dopgåva?
Är en muslinfilt en bra dopgåva?

En muslinfilt kommer till användning

Inför ett dop eller en namngivningsfest så funderar du på vad som kommer att göra susen. Du vill ju ge något som visar din vänskap men också god smak. Många väljer att ge bort en barnfilt. Det är faktiskt en rätt så standard dopgåva. Muslinfilten är kungen av alla barnfiltar!

En barnfilt som används från dag 1

Du kan ge en muslinfilt som present långt innan barnet har fått ett namn. Du kan faktiskt ge den som babyshower present. Den kommer nämligen att vara praktiskt att ha från dag 1. Föräldrarna bör ta den med sig till BB för att ha bästa filten för det nyfödda barnet!

Sovstunder och lek

När föräldrar har kommit hem med barn och din present så kommer den att användas för många olika syften. I början så lindas den om den lilla men snart så är den inte bara till för sovstunder. Barnfilten läggs på golvet för lek. Den ger en fin plats för bebisen som börjar vända sig och krypa.

Blöjbyten och för att torka spill

En filt som dessutom kan ses som en lyxig trasa är något utöver det vanliga. Med fantastisk uppsugningsförmåga så är muslinfilten en babyprodukt som behövs. Den kan läggas under baby för blöjbyte på skötbord eller på annan plats. När det spills, spottas eller kräks så torkas detta snabbt upp med muslinfilten som absolut inte förstörs av detta.

En klassisk present med god smak

Oavsett om du tillhör den närmsta familjen eller är en bekant så vill du visa god smak med din dopgåva. Det här är ofta lättare sagt än gjort. Du kan ju inte veta vad de nyblivna föräldrarna anser om din smak. En barnfilt är en klassisk present. Om du väljer en babyfilt av bomull som har ett vackert mönster så blir det rätt. Det finns muslinfiltar som har spännande design. Och det finns modeller som har en enkel färg. Du kan välja färger som känns mer som flickfärger eller pojkfärger. Eller så satsar du på en neutral modell som kan vara både för pojke och för flicka. Det är väldigt svårt att hitta en muslinfilt som inte är fin att se på. Vad du än väljer så blir det en hit!

Med tanke på framtiden

Dopet är liksom namngivningsceremonin en stund då vi tänker framåt. Oavsett kultur och tradition så är det något väldigt speciellt med att ge ett barn dess namn. Det här kanske firas med en enklare middag, men känslan är högtidlig och speciell. När vi tänker på barnet och framtiden så passar det särskilt fint med en dopgåva som är bra för vår värld. Då du väljer en babyfilt av ekologisk bomull så värnar du om barnets hälsa och dess framtid. En babyfilt av bomull är inte bara mjuk och len mot kinden. Då den är av ekologisk bomull så är den fri från skadliga kemikalier. Din dopgåva blir därmed otroligt tänkvärd. Den visar att du tänker på mer än att imponera med något fint och användbart. Du bryr dig inte bara om det lilla barnet. Du bryr dig om den miljö som det ska växa upp i.

Då ska du välja en muslinfilt som dopgåva

Det kommer alltid att bli bra med en muslinfilt. Men det finns tillfällen då det här är en särskilt fin dopgåva. Välj muslinfilten då:

  • Det är det första barnet och föräldrarna är ännu inte är insatta i hur viktigt det är med en flexibel bomullsfilt. 
  • Det är ett syskon och föräldrarna vet hur bra det är med flera muslinfiltar. 
  • Föräldrarna ber om presenter som är praktiska och mest till för skötsel av barnet. 
  • Föräldrarna undanber pengar. 
  • Föräldrarna säger att de inte vill få någon present. En barnfilt kommer de alltid att uppskatta!
Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00